Škola, kde sa stále učíme

Príďte sa pozrieť, ako to vyzerá na škole, kde sa stále učí! Podelíme sa s vami o nápady, čo robíme pre to, aby sa na našej škole neučili len deti, ale celá organizácia. Ako robíme veci, ktoré možno už poznáte, čo nové sme vymysleli prenašu školu v Budimíre, čo nám nevyšlo alebo na čom pracujeme teraz. Na prednáške sa dozviete viac o systémových a individuálnych nastaveniach na škole, o očakávaniach a podpore pre zamestnancov aj žiakov a iných praktických tipoch.

Tomáš Kudla študoval financie na Ekonomickej fakulte UMB v Banskej Bystrici a po krátkej kariére v korporátnom svete sa rozhodol pridať do vzdelávacieho programu Teach, ktorý ho priviedol na ZŠ s MŠ M. R. Štefánika v Budimíre (okres Košice okolie). Na tejto škole pôsobí momentálne šiesty rok ako učiteľ, v súčasnosti aj ako školský digitálny koordinátor a vedúci tímu cudzích jazykov. Svoju vášeň pre učenie sa nových vecí sa snaží preniesť do praktického zavádzania zmysluplných zmien na škole.

Mária Leitnerová študovala medzinárodné vzťahy v Bratislave a Fínsku. Najprv pôsobila v diplomacii, ale vďaka programu Teach sa dostala do oblasti vzdelávania. Momentálne je učiteľkou na ZŠ s MŠ M. R. Štefánika v Budimíre (okres Košice okolie), kde je aj v role vedúcej tímu, koordinátorky profesijného rozvoja a školskej digitálnej koordinátorky. Srdce jej horí pre podporu učiteľov a budovanie skvelých škôl na Slovensku, preto pôsobí aj ako mentorka, lektorka a supervízorka v spolupráci rôznymi vzdelávacími organizáciami.