Juraj Hipš

Jedným z hlavných rečníkov bude aj Juraj Hipš, významný slovenský pedagóg, aktivista a inovátor v oblasti vzdelávania. Juraj Hipš vedie od novembra 2023 projekt inovatívnej školy vo Zvolene, známej ako modelová inkluzívna škola Alma. Táto škola je príkladom moderného prístupu k vzdelávaniu, ktorý kladie dôraz na inklúziu, individuálny rozvoj žiakov aj rozvoj životných zručností.

Juraj Hipš, narodený v roku 1976 v Bratislave, je známy svojou dlhoročnou prácou v oblasti vzdelávania a metodiky výučby. Je absolventom Filozofickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave, kde študoval filozofiu a estetiku. Počas svojej kariéry pôsobil ako učiteľ na strednej škole a neskôr sa venoval práci v neziskovom sektore. V roku 2000 založil Centrum environmentálnej a etickej výchovy Živica, kde pôsobil ako riaditeľ do roku 2019. Pod jeho vedením vznikli významné vzdelávacie programy ako Sokratov inštitút a Komenského inštitút, ktoré získali medzinárodné ocenenia.

Juraj Hipš je tiež známy svojou angažovanosťou v oblasti sociálnych inovácií a občianskej angažovanosti. V roku 2018 stál pri zrode ceny Učiteľ Slovenska, ktorá oceňuje prácu kvalitných pedagógov a je súčasťou prestížneho medzinárodného ocenenia Global Teacher Prize.

Na našej konferencii sa Juraj Hipš podelí o svoje bohaté skúsenosti a vízie pre budúcnosť vzdelávania. Jeho prednáška na tému “Modelová inkluzívna škola Alma” bude určite inšpiratívna a prínosná pre všetkých účastníkov, ktorí sa zaujímajú o inovácie vo vzdelávaní a spoločenskú zodpovednosť.

Nezmeškajte túto jedinečnú príležitosť stretnúť sa s Jurajom Hipšom a dozvedieť sa viac o jeho práci a víziách pre budúcnosť vzdelávania. Tešíme sa na vašu účasť na konferencii!