Ako robiť porady, aby to dávalo zmysel

Porady nemusia byť len strašiakom, ale nápomocnou súčasťou práce na škole a v tíme. Dáme vám praktické tipy, čo robiť pred poradou, počas a po nej, aby ste vyriešili všetko, čo potrebujete a zároveň sa cítili prijatí a rešpektovaní. Priamo na workshope tieto tipy hneď využijete pri príprave svojej najbližšej porady alebo stretnutia.

Tomáš Kudla študoval financie na Ekonomickej fakulte UMB v Banskej Bystrici a po krátkej kariére v korporátnom svete sa rozhodol pridať do vzdelávacieho programu Teach, ktorý ho priviedol na ZŠ s MŠ M. R. Štefánika v Budimíre (okres Košice okolie). Na tejto škole pôsobí momentálne šiesty rok ako učiteľ, v súčasnosti aj ako školský digitálny koordinátor a vedúci tímu cudzích jazykov. Svoju vášeň pre učenie sa nových vecí sa snaží preniesť do praktického zavádzania zmysluplných zmien na škole.

Mária Leitnerová študovala medzinárodné vzťahy v Bratislave a Fínsku. Najprv pôsobila v diplomacii, ale vďaka programu Teach sa dostala do oblasti vzdelávania. Momentálne je učiteľkou na ZŠ s MŠ M. R. Štefánika v Budimíre (okres Košice okolie), kde je aj v role vedúcej tímu, koordinátorky profesijného rozvoja a školskej digitálnej koordinátorky. Srdce jej horí pre podporu učiteľov a budovanie skvelých škôl na Slovensku, preto pôsobí aj ako mentorka, lektorka a supervízorka v spolupráci rôznymi vzdelávacími organizáciami.