Zážitkový seminár s Akadémiou veľkých diel

Ako zažiť príbeh, ktorý vás premieňa?

Vstúpte do príbehu a nechajte ho na seba pôsobiť. Spomaľte, sústreďte sa a zažite veľký príbeh prostredníctvom umenia. Na seminári budeme diskutovať o konkrétnom diele. Seminár má dve časti: prvou je spoznávanie a vstupovanie do príbehu, druhou je aktualizácia – čo mi dielo hovorí dnes? Ako vplýva na moju motiváciu, emócie a charakter?

Akadémia veľkých diel je program, ktorý pomáha študentom a učiteľom odpovedať na dôležité životné otázky, ako napríklad: Kto som a kým chcem byť? Rozvíjame charakter, kritické myslenie, čítanie s porozumením a sústredenosť cez príbehy a umenie.

Miroslava Duranková vyštudovala Master program charakterového vzdelávania na University of Birmingham v Anglicku. Naďalej sa venuje tejto téme a spolupracuje s odborníkmi v oblasti charakterového vzdelávania po celom svete (USA, Španielsko, Anglicko, Slovensko). Je spoluzakladateľkou a riaditeľkou Akadémie veľkých diel, ktorá sa venuje rozvoju charakteru cez príbeh a umenie. S Harvardskou profesorkou Karen Bohlin spolupracuje na projekte Praktickej múdrosti. Je prorektorkou pre charakterové vzdelávanie v Kolégiu Antona Neuwirtha, tento rok so zameraním na výchovu charakteru učiteľov a žiakov na Základnej škole Citadela v Bratislave a Ivanke pri Dunaji.